Hideg - melegburkolás, verhetetlen árakon
Minőségi munkát csak szakember végez!!
MENÜ

Csaphornyos parketták

A csaphornyos parketta évszázados tradíciókra épülő, hagyományos, nagy teherbírású burkolatot alkot, amely szépsége és tartóssága miatt az egyik legnépszerűbb parkettaféleség. Teljes keresztmetszetében valódi, tömörfából készül.

ELÉRHETŐ MÉRETEK:

250x45,65x22 mm
300x45,55,65x22 mm
350x45,55,65x22 mm
400x45,55,60,65x22 mm
450x65x22 mm
500x65x22 mmCsomagolás: kötegenként 50 db (25 db jobbos+25 db balos) pántolva és zsugorfóliázva
Súlya: 16 kg/m2


FIGYELEM! A csaphornyos parkettáink teljes egészében valódi fából készülnek, amely egy természetben fejlôdô natúrtermék. Strukturális és színváltozások az anyag tulajdonságai, melyek megjelenési formái rendkívül változatosak. A bemutatott fotók ezért nem reprezentálhatják teljes valóságában az egész felületet, arról csak általánosságban szolgálnak információként.

Rövid minőségi leírások Tölgy fafajra:

Exquisit: Csak külön megrendelésre! Csak egyenes szálú darabok alkotják. Szíjács és göcsmentes, egyenletes színhatású felület. Flóder (rajzolat) nem megengedett. Alapvetően göcsentes. Egészséges jól benőtt, színazonos göcs néhány darabon előfordulhat. A gondosan válogatott minőség jellemzője az álló évgyűrűs darabokon megjelenő bélsugártükör!

Natur: Szíjácsmentes. Egyenesszálú, tükrös, féltükrös, enyhén flóderes (rajzolatos) darabok egyaránt megtalálhatóak benne. Alapvetően göcsmentes, de egészséges, jól benőtt göcsök max. 3-5 mm átmérőig elszórtan néhány darabban lehetnek. A fa természetes színhatásai megengedettek, de nagyobb színeltérés nem megengedett.

Standard:
A Natur minőséghez hasonló, de attól élénkebb színhatású minőség. Szíjácsmentes. A fa természetes színhatásai megengedettek, de durva színeltérés nem lehet. Egészséges göcsök max. 8 mm átmérőig, míg fekete, de nem kieső göcsök 2-3 mm átmérőig lehetnek.

Rusztik:
A legtermészetesebb, szíjácsos, göcsös felület. Egészséges göcs 15 mm-ig, fekete göcsök 5-8 mm átmérőig lehetnek. A szíjács egészséges, legfeljebb enyhén szürkült, borult (teljes szélességben) lehet de nem terjedhet ki a teljes felületre. Nagyobb színeltérés és durva flóder megengedett.

Csíkos:
A parkettaelemek felületén az egészséges szíjács legfeljebb a szélesség 1/3-ban megengedett. Egészséges göcsök legfeljebb 5 mm átmérőig lehetnek.

 
tölgy csikos
 
tölgy natur
 
tölgy rustic
 
tölgyRövid minőségi leírás Gőzölt bükk fafajhoz:

Natur: Világosabb és sötétebb elemek jellemzik de azok között durva eltérés nem lehet. Kevés, kisméretű, egészséges göcs lehetséges. Álgesztet nem megengedett. Barnás, orsószerű csíkok a felületen előfordulhatnak.
Rusztik: Göcsök, álgeszt, erős színeltérésű elemek jellemzik ezt a minőséget. Színes, markáns minőség, melyben a göcsök átmérője 15 mm-ig megengedett.

 
bükk
 
bükk natur
 
bükk rusticRövid minőségi leírás Kőris fafajhoz:


Natur: Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett. Egészséges, jól benőtt, színazonos göcsök 5-8 mm átmérőig megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület jellemzője a rajzolatosság, de durva, nagymértékű nem lehet.

Rusztik: Rajzolatos, álgesztes elemeket is tartalmazó, színes, tarka anyag. Göcsöket 15 mm átmérőig megengedettek.

 
köris
 
köris natur
 
köris rustic


Rövid minőségi leírás Cseresznye (Európai) fafajhoz

Egységes: A fafajra jellemző összes jellemzővel. Szíjács, nagyobb színeltérés, göcsök 15 mm átmérőig megengedettek.

 
cseresznye
 
cseresznye standRövid minőségi leírás Akác fafajhoz:

Natur:
Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett. Repedés,- és szíjácsmentes, durva szövetszerkezet nélküli. Egészséges, jól benőtt színazonos göcsök 8 mm átmérőig megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület jellemzője a rajzolatosság, de durva, nagymértékű nem lehet.

Rusztik:
Szijács, durva flóder, nagy színeltérés (vaseresség) megengedett. Göcsök 20 mm átmérőig lehetségesek.

 
gözölt akác
 
gözölt akácRövid minőségi leírás Gőzölt Akác fafajhoz

Egységes:
A fafajra jellemző összes jellemzővel. Szíjács, nagyobb színeltérés, göcsök 15 mm átmérőig megengedettek.

 
akác
 
akác natur
 
 akác rusticRövid minőségi leírás Juhar (Európai) fafajhoz

Natur: Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett, durva szövetszerkezet nélküli. Egészséges, jól benőtt színazonos göcsök 3-5 mm átmérőig megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület jellemzője a rajzolatosság, de durva, nagymértékű nem lehet.

Rusztik: Elszíneződések, színeltérések, álgeszt, penész és tárolási foltok megengedettek. Fekete göcs 10vmm átmérőig, egészséges, jól benőtt göcs 20 mm átmérőig megengedett.

 
juhar
 
juhar natur
 
juhar rustic

 

 

 

Asztali nézet